Gezinshuis Zwijnestein en Meiden-Zwijnestein (voor beschermd en begeleid wonen)

waar kinderen mogen zijn zoals ze zijn

                                                                        Wij bieden ook plek voor jonge moeders en tienermoeders!!!!

Wij hebben in april 2018 het Keurmerk Gezinshuizen behaald!

   Aktueel: Op dit moment hebben wij plek voor een meisje van 16 tot 22 jaar (zwanger of niet-zwanger)

Op onze roze boerderij is het heerlijk genieten van de rust, de ruimte en lieve dieren (honden en poezen, kippetjes, varkentjes, drie schapen en 2 lieve shetlandponytjes). Er is enorm veel speelruimte, speelhuisjes, een zandbak, knutselplekken, twee trampolines en veel bomen en struiken om hutten te bouwen!


In ons gezinshuis wonen op dit moment 4 kinderen die (helaas) niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Deze kinderen hebben meestal veel mee gemaakt. Wij willen hen een warm en veilig plekje bieden, waar ze tot rust komen en waar ze voelen:"wij mogen er bij horen". Er kan weer vertrouwen opgebouwd worden, gewerkt worden aan hechting. Wij, als gezinshuisouders, geven deze kinderen weer toekomstperspectief...

Onderdeel van het gezinshuis is Meiden-Zwijnestein, waar 4 meiden, eventueel met hun kindje, begeleid worden naar zelfstandigheid. Wij doen dit samen met andere begeleiders op een respectvolle en vooral betrokken manier! De meiden delen een gezellige woonkamer, keuken, wc en douche. Elk meisje/jonge vrouw, heeft een eigen ruime kamer met wastafel.
Voor wie?

  • Wij bieden zelfstandige woonbegeleiding voor meiden vanaf 16 jaar. Wij leren je hoe je zelfstandig kunt wonen (huishouden, administratie, sociaal netwerk etc.). Je woont naast het Gezinshuis in "Meiden-Zwijnestein". Je krijgt een eigen kamer en deelt een gemeenschappelijke woonruimte met keuken met 3 andere meiden.
  • Zwangere meiden en jonge moeders (15-23 jaar) willen wij graag helpen. Jij hebt al het dappere besluit genomen om je kindje op de wereld te laten komen. Geweldig!!! Wij begeleiden je naar het zelfstandig wonen, ondersteunen je in het voor je kindje te zorgen, opleiding te volgen of werk te vinden.


Informatie vindt u op de site en u mag natuurlijk altijd bellen of mailen...
Plaatsing kan met een ZZP-, WLZ, ZIN, WMO-indicatie.


Ons plekje...

Boerderij Zwijnestein ligt aan de rand van Stadskanaal. Het gezellige stadscentrum is maar 5 minuten fietsen. We hebben uitzicht op weiland en museumspoortreinen en het bos is om de hoek!

Onze boerderij ligt bijna op de provinciegrens van Groningen met Drenthe. Stadskanaal heeft veel te bieden: een leuk en gezellig centrum, waar het goed winkelen is. Het kanaal met plezierbootjes biedt veel kijkplezier. Stadskanaal heeft voldoende scholen, basisscholen, speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs en twee middelbare scholen. Maar ook een bioscoop, een theater, zwembaden, veel sportclubs, cultuur en natuur.


gezinshuis
Gezinshuis Groningen
opvang Groningen
woonbegeleiding
zelfstandig wonen

tienermoeders
tienermeiden


Meiden-Zwijnestein

Begeleiding Zelfstandig Wonen

Sinds het voorjaar 2016 bieden wij binnen onze boerderij ook zelfstandig woonbegeleiding. Jongeren vanaf 16 jaar met een PGB of WMO 18+ geschikte indicatie, kunnen bij ons terecht.

Je woont met 4 meiden samen. Je hebt je eigen kamer en deelt de woonkamer, badkamer, wc en keuken. Elke doordeweekse dag is er van 17 uur tot 22 uur begeleiding aanwezig. Wij leren je zelfstandig te wonen: het huishouden, de administratie, je dagbesteding, je sociaal netwerk, je verzorging etc. Elbert en Jacqueline starten de dag met jullie op en sluiten ook weer af. Je kunt altijd terecht voor een praatje.  Wij letten een beetje op je en hebben gesprekjes over allerlei moeilijke en makkelijke dingen die je in het dagelijks leven tegen kunt komen. Het doel kan zijn dat je na bijvoorbeeld een jaar een eigen flatje of woning kunt huren en daar dan zelfstandig kunt wonen.


Ook zwangere meiden of tienermoeders zijn ontzettend welkom. Wij willen jullie graag ondersteunen in het moederschap, het volgen van een opleiding (terwijl wij op je kindje passen), vinden van werk etc.

Niet voor jongeren met verslavingsproblematiek of ernstig psychiatrische problematiek. Voor meer informatie, neem gerust contact met ons op voor het maken van een informatiegesprek.