Gezinshuis Zwijnestein en Meiden-Zwijnestein (voor beschermd en begeleid wonen)

waar kinderen mogen zijn zoals ze zijn

                                                                        Wij bieden ook plek voor jonge moeders en tienermoeders!!!!

Wij hebben in april 2018 het Keurmerk Gezinshuizen behaald!

   Aktueel: Op dit moment hebben wij plek voor een meisje van 16 tot 22 jaar (zwanger of niet-zwanger)

Op onze roze boerderij is het heerlijk genieten van de rust, de ruimte en lieve dieren (honden en poezen, kippetjes, varkentjes, drie schapen en 2 lieve shetlandponytjes). Er is enorm veel speelruimte, speelhuisjes, een zandbak, knutselplekken, twee trampolines en veel bomen en struiken om hutten te bouwen!


In ons gezinshuis wonen op dit moment 4 kinderen die (helaas) niet meer bij hun eigen ouders kunnen wonen. Deze kinderen hebben meestal veel mee gemaakt. Wij willen hen een warm en veilig plekje bieden, waar ze tot rust komen en waar ze voelen:"wij mogen er bij horen". Er kan weer vertrouwen opgebouwd worden, gewerkt worden aan hechting. Wij, als gezinshuisouders, geven deze kinderen weer toekomstperspectief...

Onderdeel van het gezinshuis is Meiden-Zwijnestein, waar 4 meiden, eventueel met hun kindje, begeleid worden naar zelfstandigheid. Wij doen dit samen met andere begeleiders op een respectvolle en vooral betrokken manier! De meiden delen een gezellige woonkamer, keuken, wc en douche. Elk meisje/jonge vrouw, heeft een eigen ruime kamer met wastafel.
Voor wie?

  • Wij bieden zelfstandige woonbegeleiding voor meiden vanaf 16 jaar. Wij leren je hoe je zelfstandig kunt wonen (huishouden, administratie, sociaal netwerk etc.). Je woont naast het Gezinshuis in "Meiden-Zwijnestein". Je krijgt een eigen kamer en deelt een gemeenschappelijke woonruimte met keuken met 3 andere meiden.
  • Zwangere meiden en jonge moeders (15-23 jaar) willen wij graag helpen. Jij hebt al het dappere besluit genomen om je kindje op de wereld te laten komen. Geweldig!!! Wij begeleiden je naar het zelfstandig wonen, ondersteunen je in het voor je kindje te zorgen, opleiding te volgen of werk te vinden.


Informatie vindt u op de site en u mag natuurlijk altijd bellen of mailen...
Plaatsing kan met een ZZP-, WLZ, ZIN, WMO-indicatie.


Ons plekje...

Boerderij Zwijnestein ligt aan de rand van Stadskanaal. Het gezellige stadscentrum is maar 5 minuten fietsen. We hebben uitzicht op weiland en museumspoortreinen en het bos is om de hoek!

Onze boerderij ligt bijna op de provinciegrens van Groningen met Drenthe. Stadskanaal heeft veel te bieden: een leuk en gezellig centrum, waar het goed winkelen is. Het kanaal met plezierbootjes biedt veel kijkplezier. Stadskanaal heeft voldoende scholen, basisscholen, speciaal onderwijs, Praktijkonderwijs en twee middelbare scholen. Maar ook een bioscoop, een theater, zwembaden, veel sportclubs, cultuur en natuur.


gezinshuis
Gezinshuis Groningen
opvang Groningen
woonbegeleiding
zelfstandig wonen

tienermoeders
tienermeiden


Meiden-Zwijnestein

wie zijn wij?


Wij zijn Elbert en Jacqueline, veertigers, sinds 2001 enthousiaste pleegouders. Pleegouders geworden uit idealisme: kinderen een warm, veilig en mooi plekje geven, waar ze met veel liefde en aandacht zich kunnen ontwikkelen tot mooie, gelukkige mensen! Bij onze eerste plaatsingen waren we nog heel naïef, inmiddels een stuk kritischer, met beide benen op de grond en altijd denkend en handelend in het belang van deze kinderen, die dat zo enorm verdienen!

In 2006 verhuisden we vanuit het midden van het land naar Stadskanaal. We zochten naar een speciale plek voor speciale kinderen... En werden compleet verliefd op deze boerderij en deze plek! Na veel klussen en echte verbouwingen, is het ons droomhuis en verwezenlijken we nu dan ook onze droom: het opvangen van kinderen.

Elbert is gemeente-ambtenaar, hij houdt zich bezig met financieel beleid en is een studie begonnen in "ons" werkgebied. Jacqueline heeft na haar studie Maatschappelijk Werk gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg, verpleeghuizen, gezinsbegeleiding, crisishulpverlening en de afgelopen jaren in het Omgangscentrum van Yorneo.

We hebben samen veel ervaring opgedaan in pleegzorgland, kinderen opgevangen met diverse achtergronden en verschillende problematiek. Doordat wij als gezinshuisouders een inkomen krijgen en dus minder buitenshuis hoeven te werken, kunnen wij doen wat wij het liefste doen: de kinderen alle tijd, liefde, aandacht, veiligheid en geborgenheid te geven. De belangrijkste voorwaarden voor groei, bloei en ontwikkeling!

Samen met 4 begeleiders vormen wij een team, delen alles en dragen aan elkaar over, Wanneer dat nodig is, huren wij extra hulp, stagiaires en vrijwilligers in.


Kinderen mogen van ons zijn wie ze zijn!